Align With Me

Рестарт през Януари

Вашият коментар

Любим месец е този януари. След почивките през последните седмици, редуването на стрес и релакс, бързане и партита, напрежение и мързелуване, седмиците отново добиват ритъм, започваме да мислим за бъдещето и да анализираме малко по-задълбочено настоящето. 

Разбира се, време е и за започване на нови практики и развихряне на нови идеи. Ако все още не сте решили какво да правите с тренировъчната си програма, обещайте си че до края на тази седмица ще направите поне няколко начални стъпки.

Image

1. Подредете приоритетите си. Ако не може да вдигнете ръце над глава без болка, последното което ви трябва е по-тежък дъмбел или пудовка. Отделете си 2 седмици за масаж, тестуване, разтягане и се възстановете преди да продължите напред. Ако сте в чудесна форма, помислете къде да концентрирате усилията си – обикновено се хвърляме на неща, в които сме естествено добри и надарени, вместо да правим най-необходимото. Поговорете с опитен тренировъчен партньор или треньор за да решите как, колко и какво да тренирате. 

2. Направете си план минимум и план максимум. Това важи за всякакви занимания – за практиката ви по Ресторативно Движение, йога, тренировки с тежести, разходки, танци. Каквато и да личната ви двигателна практика, реалистично е да я съобразите с графика си и да установите колко е максималния брой занимания и колко е минималния. За мен например е оптимално да практикувам Ресторативно Движение около час всеки ден, но реалистично това се случва само 2 дни седмично. В останалите дни практикувам на кратки интервали от 10тина минути няколко пъти дневно. Така програмата максимум за мен е 5 дни х 60 мин, а минимум е 2 х ден по 10 мин. Така в седмиците с повече време и енергия ще практикувате повече, а в други по-малко, но все пак ще практикувате важното за вас движение.

3. Намерете съмишленици. Онлайн или на живо, бъдете в група с други хора с близки до вашите цели. Изберете един или двама от групата, близки до вас като характер и цели за да бъдете в постоянен контакт и да се развивате заедно. Дали ще тичате заедно сутрин или ще си размените мотивиращи съобщения в социалните мрежи, важно е до вас да има партньори, с които вървите в една посока. Нямате съмишленици? Може вие да сте организатора на нова група ентусиасти – ако си търсите партньори винаги може да ми пишете и тук за да се свържете с други, чиято страст е движението!

Хубава, здрава и силна Нова Година!

бъдете здрави:

Галя

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s